Vi spelar en del rollspel och här kommer vi presentera dem lite kort.

Western IV

På bilden syns det mesta som getts ut till Western IV. Längst ner till vänster är det några bruna böcker med en stjärna på. Detta är dels en regelbok och sedan rollpersonsboken. Det roliga här var att när jag hämtade ut dem hade de tryckt mitt namn på två rollspersonsböcker och inte på regelboken. Därför finns det två rollpersonsböcker. på bilden saknas de vanliga regel och rollpersonsböckerna som inte är i brun pärm.

De två äventyren längst till höger ör i hårdpärm och massor av innehåll. Detsamma för alla andra äventyren. Här finns också i mitten nere rollformulär och snett upp till höger spelledarskärmen. Samlingen är komplett och just nu inväntar jag två böcker som är på gång när den sista kommer från tryckeriet.

Rollpersonen är inte skapad i en handvändning och det är inte det spel vi skulle köra om någon bara vill prova på utan här är det att lägga tid på personen. Men om man väljer något av de färdiga äventyren är det inga problem då det finns färdiga roller att välja mellan.

Tärningar som gäller är T20.

Viking

Det spel vi klart har spelat mest sedan 1998 är Viking. Det är ett riktigt bra nybörjarspel och alla vet ju precis hur det var på Vikingatiden. Här kan man spela i det oändliga och ändå aldrig nå fram till ett slut då man bara slänger dit nästa händelse som att segla upp för en flod. Försöka ta sig till England men hamnar i en storm och slutar på Island. Vad som helst kan hända.

Vi har flera regelböcker till spelet vilket vi har till de vi spelar mest för att kunna skapa rollpersoner snabbare. Vi har det komplett med alla äventyrs och modulböcker.

Tärningar: T4, T6, T8, T10, T100 (2st T10)

Neotech

Detta spel har vi i två versioner. Neotech och Neotech n2. De skiljer sig lite åt och utspelar sig lite i olika framtider. Vi har gillat dem båda på sina olika sätt och tycker att de nästan är olika spel. Dessa två versioner har vi också komplett.

Tärningar: T4, T6, T8, T10, T100 (2st T10)

Eon

Det var här det började 1998 på sportlovet i Lindesberg. Den ungdomsgrupp som höll på att byggas upp där fick välja aktiviteter och valde då rollspel. Vi bjöd in en spelledare från Västerås som hade med sig Eon. Det var klart den bästa aktivitet vi haft på lovet och vi var alla fast i rollspelandet. gruppen växte från 5 deltagare till över 60 som mest. lokalerna var där utmärkta för att spela all form av spel inom.

Eon är ett äventyrspel i en avlägsen värld med drakar och andra varelser. även detta har samma regelsystem som Viking och Neotech vilket är lika lätt att lära sig men det kräver lite mer av spelledaren för att ha koll på denna värld med alla platser och varelser.

Tärningar: T4, T6, T8, T10, T100 (2st T10)