Fler vagnar till Guld & Bly

För en vecka sedan kom ett paket på posten från Great Escape Games och innehöll ett paket med 4 hundar. Det skulle vara 5 men tyvärr saknades en av dem. Det var första gången som jag inte fått allt från dem och jag brydde mig inte om att kontakta dem om det.

Men det var ju inte hundarna jag väntade på utan det var ett paket med Prärievagnar! och det var hela 5 stycken som jag väntade på. Ett lyft för spelet och jag satte nästan igång direkt med att montera dem. Det var ganska lätt men några dumma saker var det såklart med nya modeller. fjädrarna till kuskbocken var krångliga. Även tältduken var krånglig och den skulle haft extra stöd inuti vilket den nu inte hade. En detalj som inte hade behövt synas.

Vi har valt att inte limma fast tältduken utan kan ta av den och få transportvagnar när vi vill. En detalj som kommer att märkas är att alla hästar står lika dant. Eller det finns två variationer så man kan ju byta plats på dem. Kuskbocken har plats för två figurer. Dessa finns också med en kvinna i kjol och en man. Det finns två olika huvuden att välja på för kvinnan och samma för mannen. Tänker att det var lite snålt men kommer att variera med delar från deras Gunslinger modeller där jag kan låna överkroppar och armar samt huvuden och då kan alla bli olika. enda dumma är att det är kjol på kvinnan men variationer för övrigt finns i Gunslinger II som är paketet med kvinnor. man kan ju välja att bara placera en figur på kuskbocken och två kvinnor på en och två män på en annan så blir det bra variation.

Dessa vagnar och figurer tillhör ett annat western figurspel vid namn Dead Mans Hand. För min del är de reglerna lite krångliga och då hjälper inte att man fixar engelskan bra. För en del som läser mycket regler, gillar lägga skottbrickor och annat brevid figurerna är det säkert intressant att spela. Jag kommer självklart ge det en chans och bjuda in en spelledare som kan det.

De har också många byggnader om man gillar dem i skivmaterial och bara bygga ihop själv. Det finns stora paket för den som är rik och vill beställa en hel stad direkt eller enstaka hus.

Till Dead mans Hand finns också många figurer i metall och lämliga paket att beställa utöver Gunslinger paketen. De är väl värda att börja med. Det är ca 7 figurer i varje sådant paket och beställer man grundreglerna får man med 7 lagmän och 7 laglösa vilket ändå är ok. Man får bara komma ihåg att man åker på tull från England och frakten är inte heller gratis.