Intresset för western figurspel, började i slutet av 90-talet. Vi hade köpt in rollspelet western när version 3 kom 1998 och tyckte det var ett nytt och kul historiskt rollspel. Vid besök på GothCon fick vi möjlighet att inte bara titta på rollspelet utan också spela figurspelet. Två dagar senare hade det spelats enbart figurspel och knappt hunnit se något annat av GothCon.

Därefter börjades inköp av egna figurer vilket snabbt blev till ett hundratal. Vi byggde massor av hus i papp bland annat och hade vad vi då tyckte var en ok stad, inte som den vi hade spelat på som Anders 0ch Tove Gillbring hade med till GothCon men ändå fin.

Efter att jag 2003 flyttat hem från Lindesberg till Vänersborg kom spelandet av sig, rollspel såldes och även alla mina Warhammer fantasy, men inte mina western figurer. Jag fortsatte att följa vad som hände och självklart införskaffades de nya reglerna som hade fått namnet Guld & Bly. Det dröjde tio år tills jag åter besökte GothCon 2013 och denna gång hade jag med sambo och en kompis, men de var då inte lika intresserade av Western som jag.

GothCon har fått besök flera gånger sedan dess och sedan 2017 har jag spelat Guld & Bly med ungdomarna på jobbet. Det har varit stort intresse och självklart tog jag gruppen till GothCon där vi spelade i Gold Valley miljön. Vi byggde innan ett antal byggnader i papp (inte så fina kanske men de fungerade för att få igång ett intresse bland detta unga gäng.

Eftersom jag och frugan (som jag gifte mig med 2014) har intresse för spel har jag lockat med henne att vi hemma kört igång western. Fler figurer har skaffats in, en diligens och framförallt införskaffades en 3d-skrivare och den har vi nu övat tekniken på att bygga hus. med start av enkla adobehus till att vi idag har införskaffat färdiga bra modeller som vi skrivit ut. Vi har självklart även en gruva som vi byggde i lera men det var kanske inte det bästa materialet men den får duga tills vidare.

Första speldagen började vid tre tiden och avslutades runt 24 tiden då transport av långväga gäster fick avgå. Trots många återbud var vi fem inklusive mig som spelledare. Vi har bokat ett nytt tillfälle i sommar där vi förutom dem som lämnade återbud även skall få med några nya spelare till.

Åter igen Välkomna till vår sida!

Magnus Dahlqvist